Sada nožů v bloku Anolon 5 ks

POPIS Sada nožů v bloku od výrobce Anolon obsahuje nůž na chléb s vroubkovaným ostřím o délce 22 cm, nůž na maso se speciální čepelí o délce 20 cm pro krájení bez porušení struktury masa, kuchařský nůž s vysokou čepelí o délce 20 cm, univerzální nůž s čepelí dlouhou 15 cm a loupací nůž s krátkou čepelí o délce 9 cm. Nože jsou uloženy v bambusovém bloku, který zajišťuje jejich bezpečné uskladnění bez rizika poranění nebo poškození čepelí.  Ergonomicky tvarované a měkké rukojeti SureGrip™ přináší pohodlný a bezpečný úchop. Nože jsou perfektně vyváženy pro přesný řez a snadnou manipulaci. Čepele nožů jsou vyrobeny z kvalitní japonské nerezové oceli, která je ledem chlazená, což zajišťuje dlouhodobou ostrost nožů.  SPECIFIKACE Balení obsahuje: 1 x nůž na chléb, délka ostří 22 cm, délka nože 36 cm, výška čepele 3,2 cm 1 x kuchařský nůž, délka ostří 20 cm, délka nože 33 cm, výška čepele 5 cm 1 x nůž na maso, délka ostří 20 cm, délka nože 34 cm, výška čepele 3 cm 1 x univerzální nůž, délka ostří 15 cm, délka nože 28 cm, výška čepele 3 cm 1 x loupací nůž, délka ostří 8,8 cm, délka nože 19 cm, výška čepele 2 cm  1 x blok na nože, délka 20 cm, šířka 10 cm, výška 21 cm Materiál: ledem chlazená japonská ocel, speciální povrch rukojeti pro pohodlné uchopení, bambus (blok na nože) Barva: stříbrná, černá (rukojeti), přírodní (blok na nože) VÝHODY A NEVÝHODY Japonská ledem chlazená ocel je velmi odolná a neobyčejně pevná. Přináší dlouhodobou ostrost.  Perfektní vyvážení nožů zajišťuje kovový konec rukojeti, díky kterému se s noži lehce manipuluje. Ergonomicky tvarované rukojeti vám poskytnou bezpečný a pohodlný úchop. Blok na nože umožňuje bezpečné uskladnění nožů. PRAKTICKÉ RADY Vhodné do myčky: NE Nože myjte vždy pouze ve studené vodě, zajistíte tak jejich dlouhodobější ostrost. ROZDÍL MEZI OCÍLKOU, BROUSKEM NA NOŽE A BRUSNÝM KAMENEM Ocílku na nože použijete při pravidelné údržbě - klidně před každým použitím nože. Brousek na nože nebo brusný kámen však jen jednou za čas pro obnovení původní ostrosti nože, tedy když už je nůž opravdu tupý. OCÍLKA NA NOŽE Ocílka na nože slouží pro pravidelnou údržbu nožů. Pomocí ocílky na nože snadno a rychle obnovíte původní ostrost vašich nožů. Ocílku používejte k udržování ostří. Na již tupém noži není snadné ocílkou ostří vytvořit - v tomto případě zvolte brousek na nože nebo brusný kámen. Ocílka má rukojeť a brusná část může mít jemnější nebo hrubší povrch. Ocílka není praktická pro údržbu příliš velkých nožů.  Brusná část ocílky může být vyrobena z různých materiálů - diamantová, keramická, ze speciální nožířské oceli atd. Délku brusné části volte podle délek ostří nožů, které budete ocílkou brousit. Máme pro vás ocílky s brusnou částí od 20 cm, až po 31,5 cm - speciální řeznická ocílka pro broušení velkých nožů. Broušení nože ocílkou Ocílku držte svisle v jedné ruce a nůž ve druhé ruce (nakloněný zhruba 20 ° k povrchu ocílky). Nejlepší je mít oporu (např. stůl a ocílku podložit utěrkou, aby neklouzala), abyste udrželi stejný úhel po celé čepeli a ostření bylo přesné. Práce s ocílkou vyžaduje cvik, aby na ostří nevznikaly nežádoucí zuby. Nožem táhněte od paty ke špičce proti ostří a zopakujte totéž z druhé strany čepele (z každé strany 20 x). Snažte se držet stále stejný úhel, který svírá nůž s ocílkou a příliš netlačte. BROUSEK NA NOŽE Brousek na nože slouží pro obnovení původní ostrosti nože. Na rozdíl od ocílky na nože si poradí i již s tupým nožem. Brousek na nože obsahuje brusné kotouče z různých materiálů, kterými nůž protahujete. Broušení nožů pomocí brousku je tak velmi snadné a rychlé. Stačí párkrát projet ostřím nože po celé délce brusnými kotouči a máte opět nůž perfektně ostrý. Brousek stačí použít jednou za měsíc nebo v případě, že už je nůž tupý. Pro pravidelnou údržbu před krájením pak postačí ocílka na nože.  BRUSNÝ KÁMEN Brusný kámen na nože má povrch s určitou hrubostí. Existuje i brusný kámen dvouzrnný s jedno stranou hrubou a druhou stranou jemnou. Brusný kámen se používá na obnovu původní ostrosti nožů - jako brousek na nože. Brusný kámen se musí před použitím navlhčit a ostří nožů k němu musíte položit ve správném úhlu (zhruba 12 - 15 °). Broušení nože brusným kamenem Ostří nože položte na jeden konec kamene a rovnoměrně nožem táhněte mírně doprava proti ostří. Nůž otočte a táhněte stejným způsobem ale opačným směrem. Přejeďte vždy po celé délce ostří. Dejte však pozor, abyste nezavadili ostřím o hranu brusného kamene. Táhněte nožem, jako kdybyste chtěli nožem z brousku odříznout tenký plátek. Na nůž příliš netlačte. Nejprve bruste na hrubším povrchu a pak až na jemnějším, kde ostří vyhladíte a odstraníte otřepy.  ZRNITOST BRUSNÉHO KAMENE Zrnitost brusného kamene volte podle použití nože. Ostří vybroušené na brusném kamenu s větší hrubostí je ideální pro krájení měkkých a vláknitých ingrediencí jako je zelenina nebo maso. Na jemnějších brusných kamenech (s menší hrubostí) získáte hladkého ostří, které je vhodné při řezání spíše tlakem než tahem např. při sekání nebo stahování kůže. Vzniklé ostří závisí na hrubosti (zrnitosti) brusného kamene a úhlu, pod kterým nůž brousíte.Zrnitost (hrubost) brusného kamene se udává číslem, které odpovídá počtu ok síta na jeden palec (25,4 mm), kterým ještě brusivo při prosívání propadne. Tedy čím větší číslo, tím hustší síto, a tím jemnější brusivo. Mezinárodní normy FEPA ( Federace evropských výrobců brusných pomůcek) udává zrnitost viz tabulka:  Zrnitost podle FEPA  Slovní název  7, 8, 10, 12  hrubá  14, 16, 20, 22, 24, 30  hrubá  36, 40, 46, 54, 60  střední  70, 80, 90, 100, 120  jemná  150, 180, 220, 240  velmi jemná  280, 320, 400, 500, 600  zvlášť jemná  800, 1000, 1200  extra jemná Zdroj: http://www.vsharp.cz/o-brouseni/ Vhodné do myčky: Ano CO DÁL? Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu. Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Anolon nebo na podobné produkty dalších značek.

Cena: 2399,00 z obchodu Chefshop

Ukázat všechny ceny

- Zobrazit všechny produkty značky Anolon